Makarska rivijera

Makarska rivijera pravi je mali mediteranski raj smješten u središtu Dalmacije, podno planine Biokova, s gradom Makarskom kao centrom. Izuzetno privlačni klimatski uvjeti – blage i sunčane zime, a duga i topla ljeta – jedan su od razloga što je ovaj priobalni pojas jedna od omiljenih turističkih destinacija Jadrana. Živogošće je značajan segment ove rivijere, smješteno u njezinom jugoistočnom dijelu.

Zamislite više od 2700 sunčanih sati godišnje, prosječnu temperaturu veću od 20 °C te ljetnu temperaturu mora od 25 do 27 °C – to nudi Makarska rivijera. Čak i vjetar čini da se osjećate ugodno: ljeti očekujte osvježavajući maestral, koji s pučine donosi osvježenje, ili pak vlažni jugo, osobito omiljen među ljubiteljima vodenih sportova poput jedrenja, surfanja ili zmajarenja.

Živopisna naselja čine ovu rivijeru izuzetno zanimljivom: sjeverozapadno od središta su Brela, Baška Voda, Promajna, Bratuš i Krvavica, a jugoistočno od Makarske čekaju vas Tučepi, Podgora, Drašnice, Igrane, Živogošće, Drvenik, Zaostrog i Gradac. Tijekom turističke sezone, u svim se ovim mjestima održavaju razne priredbe – od kulturnih i zabavnih do sportsko-rekreacijskih… Makarska rivijera očuvala je tradicionalne pučke svečanosti kada se slave zaštitnici mjesta i dani slavne prošlosti. Osim svetkovina i pučkih fešta, čest je običaj u portima, na plažama ili terasama hotela organizirati “ribarske noći” i slične manifestacije.

Ne propustite osjetiti dašak tradicije!