Novosti

Plaža Živogošće: počelo ekološko nasipanje

Plaža Živogošće jedna je od poznatijih na Makarskoj rivijeri, ne samo zbog svojih prirodnih ljepota i raznolikog turističkog sadržaja, već i zbog tradicije u ekološkom nasipanju započete prošle godine.

Prekrasna uvala naselja Blato u Živogošću prva je na Makarskom primorju počela s takvom praksom, a sada se taj običaj nastavlja.
Po čemu je ovaj način nasipanja drugačiji od uobičajenog? Obično se plaže naspu zemljom, no to zagađuje more, tako da se na Blatu koristi kamenje.

S plaže Živogošće prvo se pokuplja veće kamenje, budući da more i jaka južina odnose dobar dio žala, a zatim se kamenje melje drobilicom i usitnjeno vraća na plažu. Kako bi do ljeta more moglo izvaljati i zaobliti oštre bridove tucanika, s nasipanjem se počinje već na proljeće.

Hodati plažom po ugodno zaobljenim oblucima san je svakog turista!

Mala Duba – stare fotografije

Kako se nekada živjelo u Dalmaciji podsjećaju nas ove stare fotografije naselja Mala Duba – Živogošće.

Branje maslina u Dalmaciji

Dok se na kontinentalnim dijelovima Hrvatske krajem jeseni završavaju poljoprivredni radovi i berbe uroda se primiču kraju, branje maslina u Dalmaciji tek počinje u studenom. Zahvaljujući blagoj klimi, Živogošće u podsezoni postaje jednako zanimljivo gostima koji od Mediterana ne očekuju isključivo sunce i more. Primorje može toliko toga ponuditi! S dolaskom jeseni u naš kraj, brojni Živogošćani posvećuju se tako berbi maslina, a slobodno im se mogu pridružiti i njihovi gosti. Na obiteljskim se domaćinstvima koja uzgajaju masline vrlo često proizvodi i djevičansko maslinovo ulje, tako da zainteresirani turisti iz prve ruke mogu upoznati kompletni proces i u njemu sudjelovati – saznajte sve o maslinama, od berbe do izrade kvalitetnog ulja, često nazivanog tekućim zlatom.

Kontaktirajte neke od domaćina za branje maslina u Dalmaciji. Dogovorite svoj termin dolaska te priuštite sebi ovu vrstu aktivnog odmora. Rad sjedinjen s rekreacijom bit će osobito iskustvo, pomalo nalik avanturi, pa zašto je ne doživjeti? Maslina je jedno od najposebnijih drveta na svijetu – njezina snaga, otpornost i bogatstvo inspiracija su i slikarima, i sladokuscima, i pjesnicima, i glazbenicima. Njezine su grančice simbol mira. Nadahnite se i vi u maslinicima Živogošća, a povedite sa sobom i svoju obitelj i prijatelje – imat ćete originalan i autentičan odmor!

O nama

Živogošće Apartmani tim suradnika

Kako bismo posjetiteljima Živogošća i okolice olakšali boravak u našem lijepom kraju, pokrenuli smo ovu informativnu stranicu. Idejni začetnik i voditelj cijelog ovog projekta je rođeni Živogošćanin Jadranko Petričević.

Kao član obitelji koja u Živogošću vodi Ivop Apartmane, upoznat je s potrebama i interesima svojih gostiju, te je odlučio preuzeti ulogu posrednika i sadašnjim i budućim posjetiteljima ovog mjesta iz prve ruke preporučiti najzanimljivije turističke atrakcije, vrhunske specijalitete, najatraktivnije ugostiteljske objekte i najbolje načine na koje možete organizirati vrijeme i boravak u Živogošću.

Novosti uređuje Isidora Vujošević, copywriterica posebno posvećena pisanju tekstova iz područja turizma. Ona je ujedno i lektorica web-stranice Živogošće Apartmani.

Za dizajn ove web-stranice zaslužan je Ivan Lokmić i njegov ilstudio – izrada web stranica i grafički dizajn.

Motive pokretača ove web-stranice možda najbolje opisuje logotip koji možete vidjeti u gornjem lijevom uglu. Ljepota prirode Živogošća inspiracija su za ovaj projekt, počevši od izvora žive vode (po kojima je Živogošće i dobilo ime), preko nezaobilaznog sunca i mora, pa sve do Ilirskih gomila koje se nalaze na vrhu brda Suzine. Te su gomile arheološki dokazi kako je ovaj kraj bio naseljen još u doba Ilira. Bogatstvo koje Živogošće pruža željeli smo približiti ilustracijom, no kako biste doživjeli pravu sliku – pozivamo vas da prirodne ljepote Živogošća upoznate uživo!

Kako opremiti apartmane

Ako ste vlasnik apartmana ili kuća za odmor, sigurno znate da je, osim osnovnog namještaja, potrebno popuniti prostorije bijelom tehnikom, dekorirati ih te oplemeniti detaljima koji doprinose udobnosti boravka vaših gostiju.

Trebate li opremiti prostorije televizorom, kućnim kinom, videoigrama ili bijelom tehnikom, preporučujemo Amadeus II  gdje možete pronaći elektroniku te artikle iz područja informatike. Također, u Amadeusu možete za svoj apartman pronaći perilicu za pranje rublja, hladnjak, zamrzivač ili perilicu za pranje posuđa. Olakšajte svojim gostima boravak u vašem smještajnom objektu!

Također, ne zaboravite na sitnice koje život znače, pogotovo nježnijem spolu. Vašim turistima mirisni detalji u spavaćoj sobi poput lavandinih vrećica učinit će san još ugodnijim. Trgovina Mala od lavande nudi prirodnu kozmetiku na bazi mediteranskog bilja kojom možete upotpuniti kupaonicu i spavaću sobu, ili pak nabaviti poklončiće dobrodošlice za svoje vjerne goste. Tonici i kreme za lice, prirodni dezodoransi, program za tuširanje i njegu tijela i kose – oduševit će vaše goste mirisima i teksturama.